CSJ confirmă faptul că fostul premier, Vlad Filat, nu a avut nicio atribuție la conturile bancare și la suma de 5,5 milioane de euro, parte a sentinței de condamnare (Ziarul Național)

  • 01 Noiembrie 2019 10:03
CSJ confirmă faptul că fostul premier, Vlad Filat, nu a avut nicio atribuție la conturile bancare și la suma de 5,5 milioane de euro, parte a sentinței de condamnare (Ziarul Național)

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a confirmat, pe 30 octombrie curent, că fostul premier Vlad Filat nu are nicio atribuție cu conturile bancare și sumele de bani ale companiei „Rodos Overseas” LTD, care ar fi primit de la o firmă administrată de Ilan Șor 5,5 milioane de euro. Declarația a fost făcută de avocatul fostului lider al PLDM, Victor Munteanu, scrie Ziarul Național.

Menționăm că suma respectivă se conține în sentința de condamnare a fostului premier la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă.

„În cadrul așa-zisului proces penal în care domnului Filat i-a fost aplicată o pedeapsă de 9 ani de închisoare, s-a pretins că ar fi primit suma de 5,5 milioane euro de la compania gestionată de Ilan Șor, „Dovastra Capital LP”, pe conturile bancare ale companiei „Rodos Overseas” LTD de la BC „Banca Socială” SA. Deoarece în materialele cauzei penale nu existau probe privind rulajele bancare ale companiei „Rodos Overseas” LTD de la BC „Banca Socială” SA și domnul Filat nu avea nicio atribuție la acea companie, avocații au solicitat instanței de judecată în repetate rânduri să fie examinate sumele de bani care au circulat prin conturile bancare ale companiei respective. Însă instanța a respins toate solicitările. În final, deși nu a fost constatată titulatura de asociat a domnului Vlad Filat, reprezentant, administrator al companiei „Rodos Overseas” LTD și nici nu au fost examinate rulajele bancare ale companiei, instanța a considerat, în baza mărturiilor lui Ilan Șor, că Filat ar fi primit suma de 5,5 milioane euro pe conturile companiei și l-a obligat să restituie statului suma respectivă”, precizează avocatul.

Acesta a mai adăugat că soluția respectivă a fost menținută până la Curtea Supremă de Justiție.

Citiți întreaga știre pe Ziarul Național

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău