Veronica Dragalin: Opt persoane reținute și 3,5 milioane de lei confiscați de ofițerii de urmărire penală în ancheta privind finanțarea protestului Partidului ”Șor”

  • 20 Octombrie 2022 16:35
Veronica Dragalin: Opt persoane reținute și 3,5 milioane de lei confiscați de ofițerii de urmărire penală în ancheta privind finanțarea protestului Partidului ”Șor”

Opt persoane reținute și 3,5 milioane de lei confiscați astăzi de ofițerii de urmărire penală în cadrul anchetei privind finanțarea protestului Partidului ”Șor” din centrul capitalei. Anunțul a fost făcut de către șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. În total au fost efectuate 55 de percheziții la domiciliile și mijloacele de transport ale mai multor persoane suspecte, transmite Radio Chișinău.

„În mai multe locații au fost ridicate aproximativ 20 de pungi negre. Au o etichetă albă cu cuvinte scrise de mână, nume de raioane. În total, astăzi s-au ridicat 3,5 milioane lei. De exemplu, într-o punga neagră suma de 25 mii de lei. Sumele ridicate sunt în lei și dolari. Credem că această sumă de bani reprezintă cheltuieli săptămânale”, a declarat Veronica Dragalin.

Potrivit șefei Procuraturii Anticorupție, au fost identificată modalitatea de transmitere a banilor grupului criminal organizat pentru acoperirea cheltuielilor de la proteste. Ofițerii de urmărire penală au interceptat convorbiri telefonice privind primirea și distribuirea banilor pentru plata protestatarilor, pe parcursul mai multor luni. 

Azi dimineață, autoritățile au reușit să rețină în flagrant o persoană care a transmis bani unui lider al Partidului politic ”Șor” în nordul Rep. Moldova.

Ancheta, care s-a bazat și pe informațiile obținute de jurnaliștii de investigație, continuă.

Amintim că jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au documentat și au filmat cum sunt organizați și plătiți oamenii care participă la protestele desfășurate de Partidul Șor în centrul Chișinăului. Aceștia și-au instalat corturile, pe 25 septembrie, în fața Parlamentului și Președinției și au blocat de câteva ori circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare. Poliția a înregistrat mai multe încălcări ale ordinii publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău