Veronica Dragalin neagă existența unui conflict între Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție

  • 09 Iunie 2023 13:30
Veronica Dragalin neagă existența unui conflict între Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție

Informațiile apărute în spațiul public cu privire la existența unui conflict între Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție nu corespund realității, a declarat, astăzi, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a într-o intervenție live plasată pe pagina sa de Facebook.

Ea a spus că este normal ca uneori să existe neînțelegeri între șefii a două instituții, dar că aceste neînțelegeri au fost prezentate eronat pe rețelele de socializare și că ele nu afectează activitatea CNA sau Procuraturii Anticorupție.

Veronica Drăgălin a subliniat că atât în Procuratura Anticorupție, cât și în CNA există persoane corupte, interesate să creeze o imagine distorsionată celor două instituții.

„Noi în Procuratura Anticorupție și în CNA avem persoane corupte care sunt interesate să creeze o percepție de haos, o percepție că noi nu ne înțelegem, că noi nu suntem profesioniști, că noi nu lucrăm pe dosare penale. Vreau să vă asigur că aceste tentative de a crea o astfel de impresie se întâmplă pentru că persoanele care se ocupă cu așa ceva simt că le fuge pământul de sub picioare”, a transmis Veronica Drăgălin.

Veronica Drăgălin a comunicat că, în ultimul timp, CNA și Procuratura Anticorupție a reușit să acumuleze probe împotriva unor persoane „la cele mai înalte niveluri” și ele se simt acum în pericol.

În dezbaterile pe marginea unui raport prezentat în Parlament pe 12 mai a.c., directorul CNA, Iulian Rusu, a sugerat că ar exista  o neclaritate în colaborarea interinstituțională cu Procuratura Anticorupție și Procuratura Generală. El a făcut apel la o mai mare colaborare în vederea livrării de rezultatele așteptate de societate în dosare de mare corupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău