Veronica Dragalin: „Corupția din sistemul justiției este cel mai grav tip de corupție în Republica Moldova”

  • 16 Septembrie 2022 14:20
Veronica Dragalin: „Corupția din sistemul justiției este cel mai grav tip de corupție în Republica Moldova”

Corupția din sistemul justiției este cel mai grav tip de corupție în Rep. Moldova, declară șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. în cadrul Forumului Reformarea Justiției și Combaterea Corupției 2022.

Ea a spus în cadrul Forumului Reformarea Justiției și Combaterea Corupției 2022, că lipsa transparenței în sistemul de justiție și scurgerile de informații sunt alte două probleme majore care afectează calitatea actului de justiție în sistemul moldovenesc și periclitează încrederea oamenilor în judecători.

”Din perspectiva mea, cu experiența pe care am avut-o ca avocat de cinci ani, având cazuri în toată lumea, în toată lumea, inclusiv Europa, America de Sud, chiar și China, eu înțeleg ce înseamnă transparența în sistemul de justiție și asta nu există în Rep. Moldova. Nu avem o transparență adevărată despre ce înseamnă justiția în Rep. Moldova. Pentru că ședințele se fac cu ușile închise, documentele care se folosesc nu se publică. Eu văd o rezistență foarte, foarte mare din sistem să nu deschidem ușa, să nu arătăm la toată lumea ce se întâmplă. Noi dacă am deschide ușa și am invita mass-media să vină la ședințe, să vadă documente, să înțeleagă ce probe avem, ce infracțiuni investigăm, dacă voi ați avea oportunitatea să vedeți tot ce văd eu, ne-ar fi la toți cu mult mai clar care-s procurorii și judecătorii care nu aplică legea”, a spus Veronica Dragalin.

Veronica Dragalin consideră că procurorii trebuie să aibă și competențe de a solicita Consiliului Superior al Magistraturii ridicarea imunității unui judecător.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău