Veronica Bradăuțanu este noua consilieră a ministrului Justiției

  • 19 Ianuarie 2022 15:00
Veronica Bradăuțanu este noua consilieră a ministrului Justiției

Veronica Bradăuțanu este noua consilieră a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, aceasta se va focusa pe activitățile ce țin de digitalizarea justiției, reformele din sistemele judecătoresc, de executare și de soluționare alternativă. De asemenea, va întreprinde acțiuni în domenii din justiția civilă și comercială, pentru a îmbunătăți climatul economic și cel investițional. Ea va coordona relațiile cu donatorii internaționali și organizațiile internaționale, care activează în țara noastră în domeniul justiției.

Veronica Bradăuțanu este absolventă a Universității de Stat din Moldova, licențiată în drept. Și-a făcut studiile de master în drept în SUA și este avocată calificată în Statul New York. La începutul carierei sale a activa în cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare și într-o firmă de avocatură locală. În anul 2005 a plecat la Londra, pentru poziția de consilieră juridică superioară pe reforma legislativă în domeniul soluționării litigiilor comerciale, la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), unde a activat până acum.
 
În această perioadă a fost și expertă pentru Banca Mondială, Corporația Financiară Internațională (IFC) și UE. A revenit acasă, pentru a aplica experiența acumulată și a contribui la îmbunătățirea cadrului legal și practic din justiție.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:4,12 m/s
Sat
11
Sun
9
Mon
8
Tue
3
Wed
2
Arhivă Radio Chișinău