Vernisajului Vinului, la cea de-a XX-a ediție : Peste 400 de vinuri prezentate

  • 16 Decembrie 2023 12:05
Vernisajului Vinului, la cea de-a XX-a ediție : Peste 400 de vinuri prezentate

Peste 70 de vinificatori reuniți sub umbrela brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” au prezentat publicului peste 400 de vinuri, relatează, pe pagina de Facebook, vicepremierul Vladimir Bolea, prezent la deschiderea evenimentului.

Vizitatorii au degustat și evaluat cele 92 de vinuri medaliate la Concursul național „Vinul Moldovei”. Acestea sunt vinuri de excepție, fiind apreciate de un juriu format din experți internaționali. Vinurile au fost produse din soiuri autohtone și de selecție nouă autohtonă.

„În ultimul deceniu, calitatea vinurilor noastre a crescut considerabil, fapt care se datorează muncii vinificatorilor”, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea, Prezent la deschiderea evenimentului.

Oficialul a fost desemnat cu premiul „Cavalerul Vernisajului Vinului”, pentru contribuție esențială la dezvoltarea și promovarea sectorului.

Pe parcursul anului 2023, vinificatorii moldoveni reuniți sub brandul vinicol de țară „Wine of Moldova”, au câștigat 700 de medalii, la concursurile internaționale de profil.

În acest an se împlinește un deceniu de la lansarea brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A legend alive”) pe plan internațional.

Și un deceniu de la crearea Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) – o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat, specialiștii cărora sunt dedicați dezvoltării și implementării politicilor în domeniul vitivinicol.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău