Verificarea obligației fiscale la capitolul impozitul pe venit de către persoanele fizice. Ce modalități sunt

  • 11 Septembrie 2023 15:11
Verificarea obligației fiscale la capitolul impozitul pe venit de către persoanele fizice. Ce modalități sunt

Contribuabilii, persoane fizice-cetățeni, care doresc să își verifice existența obligației de achitare a impozitului pe venit o pot face online, prin intermediul serviciului ”Contul curent al contribuabilului”, disponibil pe portalul www.sfs.md sau prin intermediul Portalului Guvernamental al cetățeanului www.mcabinet.gov.md.

Potrivit Bizlaw.md, pentru a verifica obligația de achitare a impozitului pe venit prin intermediul ”Contul curent al contribuabilului”, se vor efectua următorii pași:

Obținerea semnăturii electronice

Pentru a accesa serviciul ”Contul curent al contribuabilului”, precum și alte servicii online disponibile, este nevoie ca persoana să dețină semnătură electronică sau mobilă. Semnătura se emite de către prestatorii de servicii de certificare acreditați în domeniu.

Procesul de solicitare și obținere a semnăturii electronice este specific fiecărui prestator în parte și poate fi consultat pe paginile oficiale ale acestora. Semnătura electronică poate fi obținută de la următorii prestatori de servicii de certificare:

  • I.P. ”Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”;
  • I.P. ”Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”;
  • I.M. Orange Moldova S.A.; I.M. Moldcell S.A.

Accesarea Cabinetului personal al contribuabilului

SIA ”Cabinetul Personal al Contribuabilului” este disponibil pe pagina oficială a Serviciului Fiscal de Stat. În partea dreaptă a paginii web, se accesează compartimentul destinat sistemului și se efectuează procedura de Autentificare prin semnătura electronică sau mobilă.

Accesarea Contului curent al contribuabilului

După completarea datelor de contact, din ”Tabloul de bord”, disponibil în interfața ”Cabinetului personal al contribuabilului” se va accesa butonul ”Vezi toate” din compartimentul ”Servicii persoană fizică”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău