Veniturile din privatizări au scăzut de patru ori. Ce a mai vândut statul

  • 24 Septembrie 2018 13:01
Veniturile din privatizări au scăzut de patru ori. Ce a mai vândut statul

Agenția Proprietății Publice anunță că veniturile din privatizări au constituit, în primul semestru, 32,82 milioane de lei sau 1,9 milioane de dolari, fiind de mai patru ori mai mici decât în perioada similară a anului trecut.

Aproape toate veniturile au fost obținute din vânzarea Centrului Tehnic pentru Securitate Industrială și Certificare. Bugetul a mai fost completat și de banii obținuți din privatizarea Complexul de bunuri imobile din satul Cornești, raionul Ungheni, și a unei Construcții-rezervor din Chișinău. 

Totodată, au fost semnate două contracte de parteneriat public-privat, la care Agenția Proprietății Publice are calitatea de partener public și 2 contracte la care calitatea de partener public o au alte autorități publice; au fost avizate au fost monitorizate contractele de parteneriat public-privat și concesiuni în derulare, înregistrate în Registrul patrimoniului public; au fost monitorizate 10 contracte de vânzare-cumpărare a bunurilor proprietate publică de stat și desfășurate alte activități prevăzute de legislație.

În anul 2017, veniturile bugetului de stat încasate din privatizări au fost de 166,4 milioane de lei sau 9,7 milioane de dolari, cu aproape 54 milioane de lei mai puțin decât era planificat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău