Veniturile CNAM au crescut în ultimele luni

  • 03 Noiembrie 2022 10:15
Veniturile CNAM au crescut în ultimele luni

Compania Națională de Asigurări în Medicină /CNAM/ a acumulat, în lunile ianuarie-octombrie 2022, în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală venituri de circa 9,9 miliarde de lei /peste 518 mln de euro/, în creștere cu 9% față de perioada similară a anului 2021,

Potrivit CNAM, cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins aproape cinci miliarde de lei, cu 579 de milioane mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de peste 127 de milioane de lei, în scădere cu patru milioane comparativ cu primele zece luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenții parcurilor pentru tehnologia informației, au constituit peste 121 de milioane de lei, cu circa 50 de milioane mai mult față de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Transferurile de la bugetul de stat au fost de 4,7 miliarde de lei, în creștere cu aproape 196 de milioane față de primele zece luni ale anului 2021.

În același timp, în perioada sus-menționată, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 9,7 miliarde de lei, dintre care 9,6 miliarde au fost transferați prestatorilor de servicii medicale și farmaceutice contractați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău