Venezuela | Președintele Nicolas Maduro este candidat la propria succesiune

  • 03 Februarie 2018 13:33
Venezuela | Președintele Nicolas Maduro este candidat la propria succesiune

Șeful statului venezuelean, Nicolas Maduro, a fost învestit vineri de partidul aflat la putere pentru a fi candidatul său la prezidențialele anticipate care urmează să aibă loc la 30 aprilie într-o țară aflată în plină criză economică, relatează AFP.

"Aprobat prin ovații. Sunteți oficial candidatul Partidului Socialist Unit din Venezuela" (PSUV), a declarat numărul doi al taberei prezidențiale, Diosdado Cabello, în cursul unei reuniuni politice în prezența impopularului Nicolas Maduro.

Îmbrăcat cu o cămașă roșie și însoțit de soția sa, Cilia Flores, șeful statului a primit un drapel al PSUV, în timp ce aproape 500 de delegați ai partidului au scandat "da".

"Era logic, absolut logic ca Nicolas Maduro să fie candidatul revoluției bolivariene la aceste alegeri. Un frate, un tovarăș cu o conduită revoluționară ireproșabilă (...) Nu mă îndoiesc, vom câștiga fără probleme", a adăugat Cabello, vicepreședinte al PSUV.

Cota de popularitate a lui Nicolas Maduro, un fost șofer de autobuz în vârstă de 55 de ani, a urcat ușor în ultima vreme, dar procentul nemulțumiților rămâne important, 70%, potrivit institutului de sondare a opiniei publice Delphos. O mare parte a populației îi reproșează inflația extrem de ridicată, estimată de FMI la 13.000% în 2018, precum și lipsa de alimente și medicamente care lovește țara.

Săptămâna trecută, puterea de la Caracas a convocat alegeri prezidențiale anticipate la sfârșitul lui aprilie, data exactă urmând să fie anunțată de comisia electorală.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău