Venezuela: Maduro suspendă reluarea fizică a școlii pentru restul anului din cauza COVID-19

  • 14 Septembrie 2020 09:25
Venezuela: Maduro suspendă reluarea fizică a școlii pentru restul anului din cauza COVID-19

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat că școala nu se va relua fizic în acest an în țara sa din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP, preluat

"Fără niciun dubiu, revenirea fizică în clase nu ajută la ținerea sub control a pandemiei, așa că nu va exista o întoarcere la clasă în Venezuela. Vom vedea apoi dacă vom reveni în ianuarie", a spus duminică șeful statului într-o alocuțiune televizată.

Măsura a fost luată "uitându-ne la redeschiderea școlilor în lume", care a dus la o înmulțire a contaminărilor, a explicat Maduro în legătură cu anul școlar 2020-2021, care este prevăzut să înceapă în această săptămână în Venezuela.

"Nu vă faceți griji. Vom menține serviciile educative ale țării prin internet, prin cursuri online", a dat asigurări el de la palatul prezidențial Miraflores de la Caracas.

După declanșarea pandemiei, guvernul socialist a suspendat activitățile școlare cu prezență fizică în cadrul unei stări de carantină impusă la mijlocul lunii martie și încă în vigoare.

Prin urmare, guvernul a propus un amestec de cursuri transmise de televiziunea de stat și teme și lecții susținute pe internet, inclusiv pe rețele de socializare, și prin radio, pentru a finaliza anul școlar 2019-2020.

Aceste clipuri educative au fost totuși criticate pe rețelele de socializare, unele persoane considerându-le prost realizate și cu un nivel educativ scăzut.

Șeful statului a mai dispus reluarea măsurilor de izolare întărite pe întreg teritoriul țării în cadrul schemei '7+7' în vigoare din iunie, prin care o perioadă de șapte zile de 'carantină radicală', în care toate magazinele sunt obligate să rămână închise cu excepția celor considerate prioritare (alimentație și sănătate), este alternată cu o perioadă de șapte zile de 'flexibilizare' care permite reluarea restului activităților.

Această țară de 30 de milioane de locuitori numără 59.630 de cazuri confirmate și 477 de morți din cauza noului coronavirus, conform datelor oficiale, puse sub semnul întrebării de organizații precum Human Rights Watch, care le consideră puțin credibile.

Criza socio-economică ce afectează Venezuela de aproape șapte ani îngreunează aplicarea izolării într-o țară unde patru familii din cinci nu au venituri suficiente pentru a-și acoperi cheltuielile alimentare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău