Venezuela | Maduro îl acuză pe liderul opoziției, Juan Guaido, că ar încerca să-l asasineze

  • 24 Martie 2019 13:55
Venezuela | Maduro îl acuză pe liderul opoziției, Juan Guaido, că ar încerca să-l asasineze

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, l-a acuzat sâmbătă pe opozantul Juan Guaido că pregătește un complot pentru a-l asasina și l-a amenințat cu închisoarea, informează AFP.

"Am dejucat un plan al marionetei diabolice, pe care el îl conducea personal, de a mă ucide", a afirmat Maduro în fața mai multor mii de susținători ai săi reuniți la Caracas. "Nu ne este frică să-i trimitem pe acești delincvenți în închisoare", a adăugat Maduro, calificând drept "grupare teroristă" partidul Voluntad Popular al lui Guaido.

Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei la 23 ianuarie și a fost recunoscut ca atare de circa 50 de țări, printre care SUA. Două luni mai târziu, Venezuela se confruntă în continuare cu cea mai gravă criză din istoria sa, cu o economie încetinită, o monedă prăbușită și penurii de tot felul.

Cei doi "președinți" rivali au convocat sâmbătă reuniuni ale susținătorilor săi, la Caracas "împotriva terorismului" și în susținerea lui Maduro, la Barcelona pentru Juan Guaido, care a demarat un turneu în Spania menit, speră el, să-l ducă "până la Miraflores", palatul prezidențial.

Maduro și guvernul său l-au acuzat pe Guaido și pe mâna dreaptă acestuia, deputatul Roberto Marrero, arestat joi de serviciile de informații, că pun la cale operațiuni teroriste cu banii statului, blocați de sancțiunile americane. Potrivit Caracasului, SUA au blocat circa 30 de miliarde de dolari care-i reveneau.

Ministrul informațiilor Jorge Rodriguez a afirmat la televiziune că deține dovezi conform cărora "ucigași" recrutați în Salvador, Guatemala și Honduras, "datorită unor enorme sume de bani", au fost trimiși în Columbia vecină pentru a comite "asasinate selective" și "sabotaje" împotriva serviciilor publice venezuelene.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău