Venezuela anunță că a confiscat 3,5 tone de cocaină în apropierea graniței cu Columbia

  • 24 Septembrie 2019 10:03
Venezuela anunță că a confiscat 3,5 tone de cocaină în apropierea graniței cu Columbia

Armata și Oficiul Național Antidrog (ONA) din Venezuela au confiscat 3,5 tone de cocaină și au distrus patru laboratoare de producere a acestui drog, în statul vestic Zulia, la frontiera cu Columbia, a anunțat guvernul de la Caracas, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Agenții au confiscat de asemenea 7 tone de produse chimice, a precizat luni, pe Twitter, ministrul de interne și al justiției, Nestor Reverol.

Operațiunea s-a înscris în cadrul unui plan de luptă 'împotriva extinderii culturilor ilicite din Columbia spre teritoriul nostru', a adăugat el.

La sfârșitul lunii iulie, procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a declarat că în ultimii doi ani au fost confiscate în total 54 tone de droguri, dintre care 35 tone de cocaină.

Venezuela face parte dintre statele criticate de administrația americană pentru 'eșecul' în lupta antidrog. Într-un raport remis Congresului în luna martie, Departamentul de Stat considera că Venezuela 'este încă una din principalele țări de tranzit al drogului' cu destinația SUA și Europa.

Guvernul președintelui socialist Nicolas Maduro, pe care SUA încearcă să-l înlăture de la putere, consideră însă aceste acuzații 'imorale', cu atât mai mult cu cât narcotraficul este alimentat de 'un consum și o comercializare dezlănțuite de substanțe ilegale în Statele Unite'.

Venezuela se consideră 'victima' traficului de droguri generat de producția de cocaină din Columbia vecină, țară cu care întreține relații extrem de proaste. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău