Veneția va testa din luna aprilie o taxă de intrare zilnică și un plafon pentru accesul vizitatorilor pe faimoasele sale canale

  • 23 Noiembrie 2023 19:59
Veneția va testa din luna aprilie o taxă de intrare zilnică și un plafon pentru accesul vizitatorilor pe faimoasele sale canale

Veneția va începe să testeze o taxă de intrare zilnică și un plafon pentru accesul vizitatorilor pe faimoasele sale canale începând din aprilie 2024 în cadrul unui program despre care primarul orașului italian a spus că reprezintă prima schemă de acest tip care va fi implementată la nivel mondial, informează Reuters, citată de Agerpres.

Decizia are scopul de a gestiona fluxul de turiști în timpul vacanțelor de primăvară și al unora dintre weekendurile de vară, când numărul vizitatorilor atinge cel mai ridicate niveluri, au declarat autoritățile locale într-o conferință de presă organizată joi, scrie G4Media.

„Este pentru prima dată în lume când se va face așa ceva, un oraș întreg va putea fi rezervat”, a declarat primarul Luigi Brugnaro.

Restricțiile se vor aplica între orele locale 08:30 și 16:00, inițial pentru un total de 29 de zile și vor acoperi majoritatea weekendurilor cuprinse între 25 aprilie și jumătatea lunii iulie de anul viitor.

Turiștii vor trebui să își facă o rezervare online pentru vizita lor și să achite o taxă de 5 euro pentru a obține codul QR care va fi verificat în puncte specifice de intrare în oraș și care le asigură accesul în cartierele istorice ale Veneției.

Restricțiile nu se vor aplica insulelor mai mici din lagună, precum Murano, renumită pentru industria sa de fabricare a sticlei.

Potențiale amenzi, cuprinse între 50 și 310 euro, vor fi impuse celor care nu respectă noile dispoziții.

Rezidenții și persoanele care s-au născut în Veneția, precum și elevii, muncitorii și proprietarii de imobile în oraș vor fi exceptați de la plată și de la obligativitatea de a-și face o rezervare, a precizat consilierul local Michele Zuin.

Vizitatorii cu vârste sub 14 ani vor trebui să fie înregistrați, dar accesul lor va fi gratuit.

Turismul de masă și inundațiile reprezintă de multă vreme o problemă pentru fragilul oraș-lagună italian, cunoscut pentru canalele și siturile sale culturale.

„Vrem să măsurăm efectul acestui test, vrem să măsurăm efectele acestei capacități de rezervare”, a declarat Luigi Brugnaro, menționând că experimentul va pierde bani într-o primă fază.

Se estimează că programul va avea costuri de 3 milioane de euro și va aduce încasări de circa 700.000 de eur

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău