Veneția aplică măsuri împotriva prostituatelor, a bețivilor și turiștilor indecenți

  • 18 Mai 2019 08:53
Veneția aplică măsuri împotriva prostituatelor, a bețivilor și turiștilor indecenți

Consiliul orășenesc din Veneția, Italia, a aprobat noi reglementări, menite să împiedice prostituatele să acționeze pe străzile și canalele orașului înțesat de turiști, relatează Reuters.

Autoritățile locale vor impune, astfel, amenzi usturătoare prostituatelor, persoanelor care consumă alcool în afara localurilor în timpul nopții, turiștilor care fac baie în canale și celor care se plimbă prin oraș în bustul gol sau doar cu bikini pe ei.

Noile reglementări fac parte dintr-un program mai amplu de impunere a ordinii publice, program inițiat de consiliul orășenesc de centru-dreapta al Veneției.

Aproximativ 25 de milioane de turiști pe an ajung în Veneția, dintre care 14 milioane petrec doar o zi în frumosul oraș-lagună, aglomerând excesiv străduțele și bisericile renascentiste din jurul canalelor.

"Un turist trebuie să fie respectuos în Veneția și trebuie să știe că, în situația unui comportament nepotrivit, va fi amendat cu amenzi de până la 500 de euro și va fi expulzat din oraș", a declarat primarul Veneției, Luigi Brugnaro.

În februarie, consiliul local a votat introducerea unei taxe de intrare în oraș de trei euro pentru turiștii de o zi, taxă care va crește până la 6-10 euro din ianuarie 2020, în funcție de sezon. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău