Veaceslav Platon a fost reținut la Kiev

  • 26 Iulie 2016 08:12

Omul de afaceri Veaceslav Platon, dat în urmărire internațională și învinuit într-un dosar legat de furtul miliardului, a fost reținut ieri la Kiev, scrie Rise Moldova cu referire la un anunț făcut de Procuratura Generală din capitala Ucrainei.

Suspectul a fost reținut în vederea arestării și extrădării ulterioare în Republica Moldova pentru tragerea la răspunderea penală pentru fraudă bancară și spălare de bani. De asemenea, el este verificat de către organele legii din Ucraina cu privire la posibila implicare în comiterea unui număr de infracțiuni pe teritoriul Ucrainei.

Amintim că procurorii anticorupție din Republica Moldova au anunțat ieri că un mandat de arestare internațional a fost emis pe numele lui Veaceslav Platon, în dosarul fraudei BEM. Pe numele său a fost emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Veaceslav Platon este învinuit de procurorii anticorupție în dosarul BEM. Potrivit procurorilor, acesta ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:73 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău