Veaceslav Platon: „Este un fals fabricat”. Alex Cozer: „Este o reacție fadă și disperată”

  • 05 August 2021 13:51
Veaceslav Platon: „Este un fals fabricat”. Alex Cozer: „Este o reacție fadă și disperată”

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, vine cu o reacție urmare a dovezilor publicate de Jurnal TV, potrivit cărora Veaceslav Platon și Ilan Șor ar fi pus la cale discreditarea președintei Maia Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate în care șefa statului, chipurile, primește un plic de la deputatul fugar. Acesta este de părere că videoclipul e un fals fabricat, ulterior atribuit altcuiva și amenință cu inițierea unui proces de judecată, transmite IPN.

Veaceslav Platom vine cu mai multe acuzații la adresa moderatorului emisiunii „Secretele Puterii”, Alex Cozer, emisiune unde a fost difuzat videoclipul. El îl acuză pe Alex Cozer că ar fi falsificat imaginile singur, apoi le-a atribuit altora și face aluzie la faptul că îl va da în judecată chiar astăzi. Afirmațiile lui Veaceslav Platon sunt de natură indecentă și nu pot fi citate de IPN.

Într-o reacție pe Facebook, Alex Cozer califică declarațiile lui Veaceslav Platon drept „fade și disperate” și spune că nu îi este frică de acesta.

„Eu sper din suflet despre Platon să vorbesc tot mai puțin sau deloc în emisiuni sau alte luări ale mele de poziție. Cei care trebuie să vorbească deja sunt procurorii și instanțele. Alți procurori și altfel de instanțe, total diferite de ce am avut până acum. Sunt mulțumit că, alături de colegi, în calitate de jurnalist, am încercat să-mi fac treaba încă din prima zi în care a fost eliberat de Stoianoglo (n.r Alexandr Stoianoglo, procurorul general) și i-am urmărit cu atenție „ascensiunea”, împiedicându-l într-o serie de atacuri asupra țării și cetățenilor ei”, a scris Alex Cozer pe Facebook. Jurnalistul îl îndeamnă pe Veaceslav Platon să vină acasă și să se prezinte în fața instanțelor.

Potrivit informațiilor făcute publice de jurnaliștii JurnalTV, Veaceslav Platon ar fi creat o rețea de troli, care ar fi avut menirea de a o discredita pe Maia Sandu în campania electorală pentru parlamentarele din 11 iulie. Rețeaua de troli a fost anihilată de oamenii legii, înainte ca imaginile video trucate și denigratoare să apară în spațiul public. Potrivit JurnalTV, filmulețul ar fi fost creat pentru a fi răspândit pe internet înaintea alegerilor parlamentare anticipate și pentru a induce opiniei publice ideea că Sandu ar fi luat bani de la Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău