Veaceslav Negruța: Termenul de audit al datoriei Moldovagaz față de Gazprom poate fi prelungit prin acordul companiilor

  • 10 Februarie 2022 14:24
Veaceslav Negruța: Termenul de audit al datoriei Moldovagaz față de Gazprom poate fi prelungit prin acordul companiilor

Consilierul prezidențial Veaceslav Negruța, care este și unul dintre reprezentanții guvernului în Consiliul de supraveghere al SA Moldovagaz, consideră că termenul de audit al datoriei istorice a Moldovagaz față de Gazprom poate fi prelungit prin acordul companiilor. Potrivit agenției Infotag, el a anunțat acest lucru miercuri seară, într-o emisiune a postului JurnalTV.

Vorbind despre calendarul auditului, el a recunoscut că există o mare probabilitate ca rezultatele auditului să nu fie gata până la 1 mai 2022, așa cum se prevede în protocolul semnat între Guvernul Republicii Moldova și Gazprom pe 29 octombrie 2021.

"Da, există riscul ca auditul să nu fie finalizat până la 1 mai, cu depunerea raportului final și avizele necesare. Există un astfel de risc. Dar există și un protocol între doi reprezentanți ai acționarilor - vicepremierul Spînu și șeful "Gazprom" Miller. Dacă ambele părți consideră că există o explicație pentru întârzierea acestei situații, nu văd niciun motiv pentru care să nu se așeze la masa de negocieri și să accepte să amâne acest termen. Dacă ambele părți au intenții bune, orice astfel de protocoale pot fi ușor modificate prin discuții suplimentare", a spus Negruța.

El a subliniat că "partea moldovenească nu a încălcat nimic atunci când a pregătit condițiile pentru tender și a anunțat o licitație internațională pentru selectarea unei firme care va efectua auditul". Potrivit acestuia, Gazprom a încălcat protocolul, "a convocat unilateral o ședință a Consiliului de supraveghere Moldovagaz pentru aprobarea documentației de audit".

Sursa: Infotag

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău