Veaceslav Ioniță, după ce a fost audiat: CNA nu va tolera situația de pe piața produselor petroliere și dorește sa ducă la bun sfârșit acest caz

  • 23 Septembrie 15:24
Veaceslav Ioniță, după ce a fost audiat: CNA nu va tolera situația de pe piața produselor petroliere și dorește sa ducă la bun sfârșit acest caz

Expertul din cadrul IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, a prezentat principalele concluziii după ce a fost audiat de Centrul Național Anticorupție (CNA).

Astfel, el spune că a rămas cu impresia ca CNA nu va tolera situația de pe piața produselor petroliere și dorește să ducă la bun sfârșit acest caz. „Avem deja exemplul Politiei Naționale, care destul de rapid au venit cu probe privind existenta comerțului ilegal cu produse petroliere, despre care am relatat public și care a fost negat de ANRE”, a menționat Ioniță. 
 
Expertul a mai afirmat că demersul ANRE către CNA „este o provocare de prost gust, care trebuie contracarat și eliminata pe viitor”. „Cel puțin asta am înțeles eu citind foița lor adresata CNA. ANRE asupra căruia planează suspiciuni în spațiul public, solicita CNA sa ia masuri cu cei care nu le permite sa facă ce vor. Pe aceasta cale anunț conducerea ANRE: CNA nu are competente legale de a proteja corupții și nu cereți de la ei astfel de lucruri. Sper ca după aceasta provocare din partea ANRE juriștii și conducerea CNA vor elabora protocoale interne, care sa permită pe viitor eliminarea unor astfel de provocări ieftine. Acum mingea este pe terenul CNA, care trebuie să-și îndeplinească cu demnitate obligațiile de serviciu”, a mai spus Veaceslav Ioniță. 
 
Veaceslav Ioniță a fost invitat la CNA pentru a da detalii pe marginea subiectului scumpirii carburanților.

Expertul susține că ANRE acționează vădit în interesul unui grup restrâns de companii petroliere importatoare și în detrimentul interesului public, al consumatorilor și micilor companii, contrar cu principiile liberei concurențe.

Totodată, el acuză Agenția că nu a întreprins nimic pentru a contracara contrabanda de produse petroliere din Ucraina, inclusiv prin regiunea transnistreană.

Reprezentanții ANRE au explicat că scumpirile în lanț la carburanți din ultimele săptămâni sunt dictate de cotațiile pe piețe internaționale la benzină și motorină, la care se adaugă impozitele, taxele și cheltuielile companiilor importatoare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:3,09 m/s
Fri
17
Sat
14
Sun
8
Mon
5
Tue
6

Curs oficial BNM 22 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3153 0.1296
USD 17.4523 0.1009
RON 4.1064 0.0282
UAH 0.6640 0.0015
RUB 0.2454 0.0009
Arhivă Radio Chișinău