Câteva sute de proprietari din Drepcăuți se plâng că terenurile lor ar fi fost ocupate în mod abuziv de agenți economici care ar fi protejați de demnitari

  • 08 Iulie 2019 10:58
Câteva sute de proprietari din Drepcăuți se plâng că terenurile  lor ar fi fost ocupate în mod abuziv de agenți economici care ar fi protejați de demnitari

300 de proprietari de terenuri agricole din satul Drepcăuți, raionul Briceni, se plâng că terenurile lor au fost ocupate în mod abuziv de agenți economici, care potrivit lor ar fi protejați de demnitari de la Chișinău și Briceni.

Într-o conferință de presă, pe care au susținut-o la Parlament, o parte dintre proprietari au cerut deputaților să vină la fața locului și să convoace o adunare generală a proprietarilor de pământ pentru a rezolva situația.

Proprietarii de pământ din Drepcăuți spun că circa 600 de terenuri agricole au fost preluate în mod abuziv de agenți economici și deși instanțele de judecată le-au dat dreptate, ei totuși nu au acces la pământuri.

Ana Gheciu, care este unul dintre proprietarii de pământ din satul Drepcăuți, susține că agentul economic care le-a luat pământurile, le-a pus sechestru și pe casele oamenilor. Ea susține că agentul economic ar fi acumulat datorii față de cetățeni în valoare de 50 de milioane de lei.

„Conflictul a început cu programul „Pământ”. La adunarea generală a cotașilor din 2015, țăranii au primit toată informații despre averea lor de la privatizare, unde au constatat că diferiți fondatori și administratori ai companiei „SRL Drebozaci” i-au furat și oamenii au rămas fără nimic. Noi, proprietarii nu ne putem folosi de averea noastră, pentru că în spatele acestor nelegiuiri este interesul de îmbogățire ilegală și de deposedare a țăranilor de către un grup clandestin conduse de Violeta Ivanov, deputat PDM. 

Contactată de Radio Chișinău, Violeta Ivanov a spus că este într-o ședință și să revenim mai târziu pentru o reacție. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău