Varianta indiană a coronavirusului, detectată în 44 de țări (OMS)

  • 12 Mai 2021 10:53
Varianta indiană a coronavirusului, detectată în 44 de țări (OMS)

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a detectat varianta care stă la originea exploziei numărului de cazuri de COVID-19 din India în zeci de alte țări din întreaga lume, a anunțat miercuri agenția pentru sănătate din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU), relatează AFP.

Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în secvențe de genom descărcate în baza de date GISAID "provenite din 44 de țări din toate cele șase regiuni ale OMS", afirmă OMS, adăugând că a primit "notificări privind detectarea în alte cinci țări".

În afară de India, în Marea Britanie a fost detectat cel mai mare număr de cazuri de contaminare cu varianta B.1.617.

Această variantă a fost descrisă săptămâna aceasta de OMS drept "îngrijorătoare" și reprezintă unul dintre motivele - însă nu singurul - care explică explozia pandemiei din India și cel mai grav focar al pandemiei din lume în prezent.

B.1.617 s-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, fie pentru că sunt mai contagioase, letale sau rezistente la anumite vaccinuri.

În ceea ce privește varianta apărută în India, aceasta a fost adăugată pe listă deoarece este mai contagioasă.

Potrivit statisticilor oficiale, circa 4.000 de persoane mor în prezent zilnic din cauza COVID-19 în India, unde numărul total al deceselor asociate COVID-19 de la izbucnirea epidemiei este de aproape 250.000.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău