Varianta Delta are o rată de transmisibilitate cu 40% mai mare, a declarat ministrul britanic al Sănătății

  • 06 Iunie 2021 19:10
Varianta Delta are o rată de transmisibilitate cu 40% mai mare, a declarat ministrul britanic al Sănătății

Varianta Delta a noului coronavirus, care amenință posibilitatea de ridicare a ultimelor restricții antiepidemice din Marea Britanie, are o rată de transmisibilitate cu 40% mai mare decât varianta Alfa, până acum dominantă în această țară, a declarat duminică ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Cea mai ridicată estimare a plusului de creștere, așa cum o denumim noi (...), este de aproximativ 40%", a declarat ministrul britanic pentru BBC, citând cercetările realizate de un grup de oameni de știință care consiliază Guvernul de la Londra.

În pofida unei creșteri a numărului de cazuri noi de COVID-19 în ultimele zile, care a depășit pragul de 5.000 și chiar pe cel de 6.000 de cazuri recenzate zilnic, numărul spitalizărilor a rămas stabil, a adăugat Matt Hancock. Majoritatea internărilor vizează pacienți care nu au fost vaccinați, a precizat oficialul britanic.

Marea Britanie, țara cel mai grav afectată de pandemie în Europa, cu peste 128.000 de decese, a administrat cel puțin o doză a unor vaccinuri anti-COVID-19 unui număr de peste 40 de milioane de rezidenți. Peste 27 de milioane de rezidenți britanici au primit deja ambele doze.

Însă sosirea în țară a variantei Delta, depistată pentru prima dată în luna aprilie în India și devenită de acum dominantă în Marea Britanie, potrivit estimărilor oficiale, după un îndelungat lockdown hibernal, amenință ridicarea ultimelor restricții antiepidemice, prevăzută pentru 21 iunie.

Până la acea dată, aproximativ trei cincimi (60%) dintre adulții britanici vor fi vaccinați cu schemă completă, a adăugat Matt Hancock. În prezent, procentul britanicilor vaccinați cu ambele doze este de 52%.

Conform unor cotidiane britanice, Guvernul de la Londra intenționează să amâne cu două săptămâni data la care vor fi anulate toate restricțiile antiepidemice. Decizia în această privință este așteptată pe 14 iunie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău