Vara începe cu Festivalul Industriilor Creative

  • 25 Mai 12:23
Vara începe cu Festivalul Industriilor Creative

În perioada 2-5 iunie Chișinăul va sărbători diversitatea și frumusețea industriilor creative din R. Moldova, dar și în lume.

Ediția a IV-a a Festivalului Industriilor Creative 2023 își propune să scoată în evidență coloritul creativ specific talentelor locale și să aducă o doză de inspirație prin prezența a 12 speakeri internaționali, se arată în comunicatul Centrului Industriilor Creative Artcor.

Peste 1000 de participanți, 30 de evenimente și 17 industrii creative prezente

La ediția din anul curent sunt așteptați peste 1000 de participanți. Aceștia vor fi antrenați în diverse activități. Ziua de 2 iunie va fi dedicată discuțiilor despre inteligența artificială în economia creativă, atelierelor de ceramică pentru entuziaști (adolescenți și adulți), utilizării AI-ului pe piața locală, concertelor de muzică indie-pop cu Crista și Cătălina Cara. 

În data de 3 iunie va avea loc conferința internațională a speakerilor și Vernisajul performance-ului artiștilor moldoveni (Cristina Balan, Julia Allert, Maxim Dovbish), găzduit de Romanian Design Week, cât și un concert susținut de formația „Via Dacă”. Pe 4 iunie se vor desfășura Ateliere pentru profesioniști (poziționare, design, fotografie, street art, muzică) și un  concert de muzică electronică: Cosmos în Buzunar, Denorm, Amystic. Ultima zi a festivalului va fi dedicată politicilor publice și dezvoltării economice a industriilor creative.

David Carson, legendarul designer grafic și directorul de creație din SUA, și Hector Ayuso, fondatorul și directorul creativ OFFF Festival, printre headlinerii conferinței speakerilor internaționali. 

Cea mai inspirațională zi a festivalului va fi în data de 3 iunie, când pe scena International Speakers Conference/ FIC 2023 vor urca 12 speakeri veniți din Olanda, SUA, Spania, România, Marea Britanie, Japonia. Aceștia vor împărtăși viziunile lor despre viitorul industriilor creative și vor inspira comunitatea pentru noi proiecte. Printre vorbitori se regăsește designerul grafic și directorul de creație din SUA - David Carson, Hector Ayuso, fondatorul și directorul de creație OFFF Festival și mulții alții. De asemenea, experții internaționali vor organiza workshopuri gratuite pentru toți cei interesați.

Partenerii evenimentului sunt Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, Fundația Moldcell și Agenția de Investiții „Invest Moldova”.

Festivalul Industriilor Creative este organizat de Centrul Industriilor Creative Artcor, sub patronajul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:4,63 m/s
Sun
22
Mon
23
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău