Vânzările în sectorul comunicațiilor electronice, în scădere | Piața de telefonie fixă, ce mai afectată

  • 10 Decembrie 2016 11:45
Vânzările în sectorul comunicațiilor electronice, în scădere | Piața de telefonie fixă, ce mai afectată

Volumul total al veniturilor provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice a scăzut, în perioada iulie – septembrie 2016, cu 3,5% față de aceeași perioadă a anului trecut și a depășit 1,7 miliarde de lei, transmite IPN cu referire la datele Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI).

În nouă luni ale anului, veniturile pe această piață au totalizat 5,4 miliarde de lei. Scăderea înregistrată în perioada de referință a fost cauzată de diminuarea vânzărilor pe trei segmente: telefonie fixă, difuzare și retransmisie a programelor audiovizuale, alte activități în domeniul comunicațiilor electronice.

În trimestrul trei, volumul vânzărilor realizate pe piața de telefonie fixă a scăzut cu 20% și a alcătuit 205 milioane de lei, vânzările serviciilor de difuzare și retransmisie a programelor audiovizuale s-au diminuat cu 18,5% și au însumat 68 de milioane de lei, iar veniturile obținute din alte activități în domeniul comunicațiilor electronice s-au micșorat cu 31,3% și au totalizat 89 de milioane de lei.

În același timp, pe celelalte trei segmente de piață: telefonie mobilă, internet mobil în bandă largă și internet fix au fost înregistrate creșteri ale volumelor de vânzări. Astfel, vânzările serviciilor de internet mobil în bandă largă au crescut, comparativ cu trimestrul trei al anului 2015, cu 23,5% și au alcătuit 189 de milioane de lei, ale serviciilor de internet fix – cu 7,7% și au însumat 282 de milioane de lei, iar vânzările serviciilor de telefonie mobilă au sporit cu 2,1% și au totalizat 991 de milioane de lei.

Cele mai semnificative venituri medii lunare per utilizator au fost înregistrate pe piețele serviciilor de acces la internet fix și de telefonie mobilă: de 172,6 lei și, respectiv - 88,4 lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău