Vanuatu, una dintre puținele țări neafectate de COVID-19, a confirmat primul său caz

  • 11 Noiembrie 2020 10:38
Vanuatu, una dintre puținele țări neafectate de COVID-19, a confirmat primul său caz

Arhipelagul Vanuatu a raportat miercuri primul său caz de COVID-19 de la începutul pandemiei, au informat autoritățile acestei țări insulare din Pacific, potrivit DPA, citată de Agerpres.


Cu aproximativ 300.000 de locuitori, Vanuatu a fost una dintre puținele țări neafectate de pandemia de COVID-19.

Prim-ministrul Bob Loughman a anunțat acest caz într-un discurs adresat națiunii, asigurându-și totodată concetățenii că "țara rămâne în siguranță".

"Guvernul, prin intermediul grupului de lucru destinat combaterii noului coronavirus, va continua să ofere publicului informații actualizate cu privire la situația COVID-19 și în special la acest caz", a declarat oficialul, citat de Radio New Zealand (RNZ) Pacific.

Bărbatul infectat a călătorit din Statele Unite în Vanuatu, trecând prin Sydney și Auckland.

El era asimptomatic când a ajuns în Vanuatu, la data de 4 noiembrie, însă rezultatul testului efectuat în a cincea zi de la sosire a fost pozitiv marți, a precizat Ministerul Sănătății.

Loughman a adăugat că bărbatul a fost plasat în izolare pentru tratament și monitorizare.

Vanuatu și-a închis frontierele și a decretat stare de urgență pe fondul pandemiei de coronavirus, la data de 25 martie. În pofida lipsei cazurilor de COVID-19, însă din cauza vulnerabilității țării la dezastre, starea de urgență a fost extinsă până la 31 decembrie.

Abia recent țara a început să permită zboruri de repatriere.

Vanuatu este clasată de către Banca Mondială drept cea mai expusă țară la dezastre naturale din lume. În aprilie, un puternic ciclu tropical de categoria a 5-a a lovit arhipelagul, afectând peste 159.000 de oameni.

Conform celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), statele insulare Micronezia, Samoa și Tuvalu se numără printre puținele țări care nu au raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău