Vânătoarea din mașini, aeronave, precum și cu utilizarea dronelor va fi interzisă

  • 28 Decembrie 2023 11:22
Vânătoarea din mașini, aeronave, precum și cu utilizarea dronelor va fi interzisă

Vânătoarea din mijloace de transport, aeronave, precum și cu utilizarea aeronavelor fără pilot va fi interzisă. De asemenea, urmează să fie interzisă urmărirea exemplarelor din specii de faună sălbatică. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, în cadrul unor discuții publice despre acțiunile necesare pentru contracararea braconajului, transmite IPN.

Lilian Carp a menționat că este în proces de elaborare un proiect de lege care are drept scop combaterea braconajului. Inițiativa prevede mai multe interdicții în procesul de vânat.

„Din păcate, braconierii au utilaje tot mai sofisticate – începând cu drone cu termovizoare, cu ciclomotoare. Trebuie să înțelegem ce urmează să modificăm în legislație, pentru a combate acest lucru”, a menționat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

În cadrul ședinței au fost prezentate mai multe propuneri față de această inițiativă legislativă. După definitivare, documentul va fi înregistrat și examinat în cadrul comisiilor parlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău