Vânătoare secretă cu cartușe interzise (Ziarul de Gardă)

  • 17 Ianuarie 2013 09:33
Vânătoare secretă cu cartușe interzise (Ziarul de Gardă)

Poliția a constatat o serie de încălcări care ar fi avut loc la partida de vânătoare din 23 decembrie, când a fost omorât Sorin Paciu, și a deschis un dosar penal, scrie Adevărul.

 

 „Pădurea Domnească este o rezervație științifică, unde, conform legii, vânatul este interzis, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne, iar unii dintre vânători nu aveau  experiență. De asemenea, aceștia au utilizat cartușe interzise la vânătoarea de mistreți. Vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu, a fost recunoscut în calitate de bănuit pentru omor din imprudență și a fost audiat de procurori, notează Adevărul.

Vânătoare secretă cu cartușe interzise, titrează și Ziarul de Gardă care publică o cronică a evenimentelor din Pădurea Domnească. La aproape o lună de la vânătoarea din Pădurea Domnească, tot mai multe lucruri încep să iasă la suprafață. Valeriu Zubco, procurorul general, deși a promis că va ieși public pentru a explica ce s-a întâmplat în ziua de 23 decembrie 2012, nu și-a respectat promisiunea. Și-a luat în schimb concediu plătit, pe care l-a numit „autosuspendare”. Demisia pare, însă, iminentă, fiind cerută de PLDM și PCRM. Și Marian Lupu, lider PD, a spus că nu-l va proteja, remarcă Ziarul de Gardă.

Ce se întâmplă cu Transnistria după apropierea ruso-ucraineană - un subiect abordat de George Damian în Timpul. Autorul atrage atenția asupra unor detalii apărute în publicația ucraineană „Korrespondent” asupra viziunii ucrainene față de Transnistria. Conform acestei publicații, miniștrii de externe ai Rusiei și Ucrainei - Lavrov și Kojara - au discutat la Cernăuți despre un plan mai vechi avansat de Grigore Mărăcuța prin care se prevede crearea unui spațiu economic comun Transnistria - Odesa. Publicația ucraineană spune lucrurilor pe nume: o integrare a Transnistriei într-un spațiu economic comun cu regiunea Odessa ar însemna revenirea regiunii transnistrene la Ucraina. Surse oficiale ar fi declarat pentru „Korrespondent” că tot acest plan depinde de poziția Guvernului Republicii Moldova. Președintele Traian Băsescu ar putea să aibă o agendă de discuții extrem de încărcată pentru vizita de la Chișinău din 1 februarie, scrie publicistul.

Analistul politic Anatol Țăranu își exprimă regretul în Ziarul de Gardă că România are mâinile legate în „problema transnistreană”. Schimbarea rolului României în acest proces ar favoriza R. Moldova. Ziarul de Gardă publică opiniile unor comentatori referitoare la vizita la Chișinău a președintelui României. Potrivit unora Traian Băsescu vine să-i mulțumească electoratului din Basarabia, care și-a dat votul pentru candidatul partidului său în Parlamentul României.  Totodată analiștii politici subliniază că relațiile Chișinăului cu Bucureștiul sunt  cele mai bune pe plan extern.  R. Moldova are un partener și un avocat sigur, oriunde în lume s-ar discută soarta noastră, citim în Ziarul de Gardă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,66 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău