Vameșii din Kamceatka au reținut o navă cu drapelul R.Moldova, în Marea Ohotsk

  • 11 August 2017 12:13
Vameșii din Kamceatka au reținut o navă cu drapelul R.Moldova, în Marea Ohotsk

Direcția vamală a FSB, responsabilă de regiunea arctică de vest, a reținut o navă cu drapel moldovenesc în Marea Ohotsk, scrie agenția de presă rusă TASS. Vasul ar fi fost reținut pentru încălcarea legii cu privire la platforma continentală. Potrivit sursei, nava de pescuit „Severus” nu a fost echipată cu mijloace tehnice de control care i-ar fi permis să rămână ascunsă de vameși.

„Nava poartă denumirea „Severus”, are drapelul R. Moldova și este înregistrată în portul Giurgiulești. Echipajul constă din 13 oameni - opt cetățeni ruși și cinci ucraineni”, scrie în comunicatul venit de la vama rusă. 

Cei de la frontieră au descoperit la bordul navei unelte de pescuit și 3,5 tone de momeală. Nava este una marfară și, potrivit sursei citate, este echipată pentru transportarea crabilor vii. Echipa nu a putut prezenta, însă, actele necesare pentru a activa în apele Rusiei. 

Căpitanul vasului este bănuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și încălcarea legislației cu privire la platforma continentală. Nava urmează să fie transporată în portul Petropavlovsk-Kamceatskii. Sursa citată amintește că în 2014 acest vas a mai fost reținut pentru activități ilegale.

Sursa: Agora.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău