Valul de căldură continuă să facă ravagii în Grecia. Meteorologii anunță temperaturi de circa 44 grade Celsius pentru zilele următoare

  • 02 August 2021 12:35
Valul de căldură continuă să facă ravagii în Grecia. Meteorologii anunță temperaturi de circa 44 grade Celsius pentru zilele următoare

Valul de căldură care afectează Grecia va continua și săptămâna aceasta, fiind așteptate temperaturi de circa 44 grade Celsius începând de luni, scrie DIgi24.ro.

Un incendiu izbucnit duminică pe populara insulă de vacanță Rhodos a scăpat de sub control luni, din cauza secetei extreme și a vânturilor puternice, au declarat pompierii, potrivit sursei citate.

Instituțiile de cazare din Rhodos nu sunt afectate până în prezent de flăcări și de fumul masiv, însă locuitorii din trei sate situate la vest de capitalei insulei au primit ordin de evacuare.

Au existat întreruperi temporare de energie electrică în părți mari ale insulei duminică seara.

Avioane și elicoptere de stingere a incendiilor au fost mobilizate la prima oră în lupta cu flăcările, a relatat televiziunea publică ERT, citată de Agerpres.

Ministerul Energiei a solicitat publicului să nu seteze aparatele de aer condiționat la temperaturi foarte scăzute - sugerând temperaturi nu mai mici de 26 de grade Celsius.

Căldura prelungită și funcționarea continuă a aparatelor de aer condiționat la capacitate maximă pun la încercare sistemul energetic al țării.

Pe moment, nu este clar cât va mai dura valul de căldură. Unii meteorologi se tem că temperaturile ridicate ar putea dura până la două săptămâni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău