Valoarea de piață a tuturor criptomonedelor a coborât sub 1.000 de miliarde de dolari

  • 13 Iunie 2022 15:56
Valoarea de piață a tuturor criptomonedelor a coborât sub 1.000 de miliarde de dolari

Valoarea de piață a tuturor criptomonedelor a coborât, luni, sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată după luna ianuarie 2021, și conform datelor publicate de firma CoinMarketCap, care urmărește evoluția criptomonedelor, a ajuns până la un minim de 926 de miliarde de dolari, informează Reuters.

Potrivit Agerpres, la nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piață sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP și Bitcoin Cash.

Valoarea de piață a tuturor criptomonedelor existente la nivel global a atins un maxim de 2.900 de miliarde de dolari în luna noiembrie 2021, însă este într-o continuă scădere de la începutul acestui an. Numai în ultimele două luni valoarea de piață a criptomonedelor a scăzut cu 1.000 de miliarde de dolari pe măsură ce investitorii au renunțat la activele considerate riscante în contextul inflației ridicate și a îngrijorărilor că majorarea dobânzilor de către băncile centrale va afecta creșterea economică.

Cotația bitcoin, cea mai importantă criptomonedă, a scăzut luni cu 10% până la 23.750 de dolari, cea mai scăzută valoare din ultimele 18 luni. De la începutul anului și până în prezent bitcoin a pierdut aproximativ 50% din valoare. O altă criptomonedă importantă, ether, a pierdut 15% din valoare până la 1.210 dolari.

"În condițiile în care inflația se dovedește un adversar mai dificil decât se preconiza, Bitcoin și Ether continuă să sufere în ringul bursier. Ele sunt primele victime ale fugii dinspre activele riscante, pe măsură ce investitorii sunt preocupați de creșterea explozivă a prețurilor de consum în întreaga lume" susține Susannah Streeter, analist la Hargreaves Lansdown.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal și nu deține statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb și care poate fi transferată, stocată și tranzacționată în mod electronic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău