Valoarea de piață a terenului va constitui criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor publice

  • 27 Mai 17:20
Valoarea de piață a terenului va constitui criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor publice

Parlamentul a adoptat, în lectura a doua, un proiect de lege menit să clarifice procedura și modul de vânzare-cumpărare a terenurilor publice.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, proiectul reglementează relațiile de locațiune/arendă a terenurilor proprietate publică a statului, cât și ale celor administrate de unitățile administrativ-teritoriale, scrie Bizlaw.md.

Astfel, documentul prevede stabilirea valorii de piață drept criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor publice.

Prețul de piață, ca bază de referință, va fi stabilit conform unui raport de evaluare.

Proiectul de modificare a Legii privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului și a Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, a fost susținut cu 52 de voturi ale deputaților. Noile modificări vor intra în vigoare la data publicări în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:7,2 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău