Valiză plină cu țigarete, depistată de vameșii de la Aeroport

  • 10 Septembrie 2021 10:21
Valiză plină cu țigarete, depistată de vameșii de la Aeroport

O nouă tentativă de trafic ilicit cu produse din tutun a fost prevenită de angajații vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău. Un conațional în vârstă de 38 de ani a încercat să zboare la Londra cu 400 de pachete de țigări (8 000 de țigarete), ascunse în bagajul de cală.

Produsele din tutun au fost depistate de vameși astăzi dimineață, 10 septembrie curent, în jurul orei 05.00. În cadrul scanării bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Londra, funcționarii vamali au remarcat prezența unor obiecte suspecte în valiza unui moldovean, se arată în comunicat.
 
În urma controlului fizic efectuat, vameșii au descoperit că valiza era plină cu pachete de țigări de marca ”Kent”.
Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene.
 
Ca urmare, țigările au fost confiscate, iar bărbatul riscă o amendă de 5000 de lei. Cercetările pe caz continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.
 
Îndemnăm participanții la traficul transfrontalier să respecte prevederile legale, pentru că orice tentativă de încălcare a legislației va fi sancționată. În scopul prevenirii și combaterii contrabandei cu țigarete și produse din tutun, Serviciul Vamal utilizează toate resursele de care dispune, inclusiv echipamentul special de control.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău