Valeriu Zgonea: România crede în proiectul european al Republicii Moldova

  • 14 Aprilie 2014 13:39
Valeriu Zgonea: România crede în proiectul european al Republicii Moldova

România și Cehia sunt decise să sprijine și în continuare apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, menționând în același timp necesitatea unei unități în cadrul societății în această privință dar și a clasei politice.

 

Președinții Camerelor Deputaților ale celor două state întreprind, luni, 14 aprilie, vizite la Chișinău, salutând progresele înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării europene. 

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Valeriu Zgonea și omologul său ceh Jan Hamacek întreprind o vizită comună la Chișinău. Cei doi au avut o întrevedere cu președintele Parlamentului Igor Corman, după care și-a exprimat sprijinul pentru continuarea apropierii Republicii Moldova de UE.

România crede în proiectul european al Republicii Moldova și consideră că aceasta a ales drumul corect, a declarat Valeriu Zgonea. El a subliniat că proiectele bilaterale româno-moldave, precum gazoductul Iași-Ungheni sau interconectarea liniilor electrice, vor spori și atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii străini.

Valeriu Zgonea a îndemnat clasa politică de la Chișinău să fie unită și consecventă în privința opțiunii europene a Republicii Moldova.

De asemenea, Jan Hamacek a arătat sprijinul Cehiei pentru parcursul european al Republicii Moldova, menționând că este important să existe unitate în societate în privința acestui proiect. Totodată, el a arătat că integrarea europeană nu înseamnă ruperea relațiilor cu Rusia și statele CSI.

Igor Corman a declarat că țara noastră a beneficiat de sprijin real din partea României și Cehiei în procesul de integrare europeană și a exprimat intenția Chișinăului de a continua colaborarea pentru preluarea experienței în acest sens.

Cei doi oficiali mai au astăzi întrevederi cu premierul Iurie Leancă, iar Valeriu Zgonea și cu membrii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României și membrilor Comisiei politică externă și integrare europeană din legislativul de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
16
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău