Valeriu Streleț explică de ce a fost DEMIS Guvernul

  • 15 Decembrie 2015 08:54
Valeriu Streleț explică de ce a fost DEMIS Guvernul

Partidul Liberal Democrat va insista asupra dreptului de a desemna candidatul pentru funcția de premier.

Declarația a fost făcută de către președintele PLDM, Valeriu Streleț, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.

„Partidul Democrat, care controlează mai multe instituții ale statului, își dorește funcția de premier pentru a controla și mai mult acest stat. Demisia mea din funcția de premier a fost inițiată de democrați atunci când și-au dat seamă că nu vor putea să controleze Guvernul. Eu atunci am anunțat măsuri drastice, că avem mâinile dezlegate și vom face schimbări mari”, a argumentat Streleț.

Totodată, Streleț mai argumentează că la desemnarea premierului trebuie să se țină cont de rezultatul alegerilor, dar nu a migrațiilor interpartinice. „Trebuie să se înțeleagă că există continuități. Vom opta pentru dreptul care ni l-a oferit alegătorul. Avem cel puțin două candidaturi pentru funcția de premier și suntem gata să le anunțăm imediat ce vom ajunge la o înțelegere. Deocamdată, mă abțin să-i numesc, luând în considerație atitudinea neprielnică pe care o are PDM față de noi”, a  adăugat liderul PLDM.

În cadrul aceleași emisiuni, Valeriu Streleț a salutat lansarea noii formațiuni politice „Demnitate și Adevăr”. „E salutabil faptul că în politică apar noi fețe, noi forțe. Este o muncă dificilă, mai ales când în mințile oamenilor s-a adunat atâta confuzie, iar politicienii sunt atât de dezorientați”, a declarat Streleț .

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău