Valeriu Munteanu | Este prima dată când Moscova se implică atât de deschis în crearea unei coaliții

  • 05 Iunie 2019 09:17
Valeriu Munteanu | Este prima dată când Moscova se implică atât de deschis în crearea unei coaliții IPN

Fostul ministru al mediului și ex-candidatul blocului ACUM la parlamentare, Valeriu Munteanu, susține că, prin vizita vicepremierului rus Dmitri Kozak, este pentru prima dată de la independența Republicii Moldova când Moscova se implică atât de deschis în crearea unei majorități parlamentare la Chișinău.

Declarația a fost făcută în platoului TVR Moldova, transmite IPN.

În opinia lui Valeriu Munteanu, pe socialiști îi interesează păstrarea status quo-ului sau federalizarea Republicii Moldova, păstrarea armatei străine pe teritoriul țării și replicarea acestui model în Ucraina.

Nicolae Pascaru, președintele Mișcării „Voievod”, spune că ar fi interesant dacă Moscova ar susține mai departe o coaliție antiologarhică, dar Occidentul ar susțineguvernarea care a existat până acum la Chișinău.

Editorialistul Nicolae Negru este de părere că Moscova, cu ajutorul blocului ACUM, vrea să-l pedepsească pe liderul PDM, Vladirmir Plahotniuc pentru că acesta a supărat Rusia: a expulzat mai mulți cetățeni ruși, i-a închis ușa în nas lui Dmitri Rogozin, a solicitat la ONU retragerea trupelor rusești de pe teritoriul țării.

Luni, 3 iunie, la Chișinău cu o vizită s-a aflat vicepremierul rus Dmitri Kozak. Politicianul rus a avut întrevederi cu liderii PSRM, PDM și blocului ACUM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău