Valeriu Munteanu despre mesajul președintelui către Klaus Iohannis: „Dodon vorbește cu gura Moscovei”

  • 25 Noiembrie 2019 13:04
Valeriu Munteanu despre mesajul președintelui către Klaus Iohannis: „Dodon vorbește cu gura Moscovei”

Liderul partidului Uniunea „Salvați Basarabia”, Valeriu Munteanu, consideră că „apelul” lui Igor Dodon către președintele României Klaus Iohannis: „să ținem România și Republica Moldova cât mai departe de false dezbateri geopolitice” are un puternic accent moscovit”.

„Dodon vorbește cu gura Moscovei. Este bine-știut faptul că pentru România, Republica Moldova este o temă, mai degrabă de politică internă, decât de politică externă. (...) România este membru NATO și UE, iar Basarabia a fost și va rămâne mereu pământ românesc, cu o populație majoritar românească. Anume acestea sunt coordonatele generale prin care este citită esența relației dintre București și Chișinău, mai simplu spus, suntem frați și (nici) Moscova nu poate schimba asta”, a mai afirmat Valeriu Munteanu.

Amintim că președintele Igor Dodon l-a felicitat pe Klaus Iohannis cu ocazia obținerii unui nou mandat la Cotroceni. „Îmi doresc ca în acest nou mandat al Dumneavoastră să reușim împreună să ținem România și Republica Moldova cât mai departe de false dezbateri geopolitice, dar în același timp, să reușim să apropiem cât mai mult cetățenii noștri și să lucrăm pentru bunăstarea lor”, a scris Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău