Valeriu Munteanu, apel către Procurorul General: Să-l aștepte pe Igor Dodon „la trapa avionului”

  • 24 Aprilie 2021 13:18
Valeriu Munteanu, apel către Procurorul General: Să-l aștepte pe Igor Dodon „la trapa avionului”

Președintele Partidului Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, susține că Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, ar trebui să inițieze o anchetă penală pe numele liderului PSRM, Igor Dodon, pentru uzurparea puterii în stat și pentru spionaj în favoarea Federației Ruse. El a lansat o adresare către Procurorul General, în care îi cere să-l aștepte „la trapa avionului” pe Igor Dodon, care a anunțat că se întoarce astăzi de la Moscova, unde a plecat vineri, 23 aprilie.

„După încercarea de ieri de a realiza un puci (lovitură de stat) la Chișinău, Igor Dodon a fugit la Moscova de unde astăzi se va întoarce „acasă” (este disputabilă noțiunea de „acasă” pentru Igor Dodon, cred că cea mai sinceră adresă pentru dânsul este totuși Moscova).

Sesizare insistentă pentru Procurorul General Alexandru Stoianoglo:

- Domnule Procuror General, circumstanțele de fapt și de drept vă îndrituiesc (și chiar vă obligă) să-l așteptați la trapa avionului pe cetățeanul Igor Dodon (cere este cel mai probabil și agent de influență al Federației Ruse, pentru care acționează în mod deschis) în vederea examinării acțiunilor vădite ale acestui cetățean prin prisma Codului Penal, Articolul 337. Trădarea de Patrie, Articolul 338. Spionajul și desigur cel mai evident Articolul 339. Uzurparea puterii de stat”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău