Valeriu Lazăr: Proiectul gazoductului Iași-Ungheni este la etapa de finalizare

  • 27 Ianuarie 2012 21:27
Valeriu Lazăr: Proiectul gazoductului Iași-Ungheni este la etapa de finalizare

Proiectul gazoductului Iași-Ungheni este la etapa de finalizare, iar construcția acestuia va începe în curînd, a anunțat astăzi Ministrul Economiei Valeriu Lazăr în emiunea Biz News de la Radio Chișinău. Potrivit acestuia, Guvernul Republicii Moldova disp

Proiectul gazoductului Iași-Ungheni este la etapa de finalizare, iar construcția acestuia va începe în curând, a anunțat, vineri, 27 ianuarie, Ministrul Economiei Valeriu Lazăr în emiunea Biz News de la Radio Chișinău. Potrivit acestuia, Guvernul Republicii Moldova dispune de fondurile necesare pentru realizarea gazoductului, care va costa 19 milioane de euro.

Audio: Valeriu Lazăr

Referindu-se la negocierile privind noul contract de livrare a gazelor naturale rusești, Valeriu Lazăr a apreciat că prețul de 400 de dolari mia de metri cubi este exagerat, având în vedere că Gazprom este acționar majoritar la întreprinderea Moldova gaz.

Audio: Valeriu Lazăr

Contractul  de tranzit și livrare a gazelor naturale rusești a expirat la 31 decembrie 2011. Tariful actual este de puțin peste 400 dolari per o mie de metri cubi.

Anul trecut au fost operate  trei majorări la prețul gazelor importate din Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău