Valeriu Chiveri i-a atras atenția ambasadorului rus la Chișinău

  • 31 Octombrie 2014 10:32
Valeriu Chiveri i-a atras atenția ambasadorului rus la Chișinău

Situația relațiilor comerciale dintre Republica Moldova și Federația Rusă a fost discutată la 30 ocombrie de ministrul-adjunct de Externe, Valeriu Chiveri și ambasadorul rus la Chișinău, Farit Muhametșin.

 

În cadrul întrevederii, Valeriu Chiveri a atras atenția asupra restricțiilor nejustificate de ordin comercial-economic aplicate de Federația Rusă la importul mai multor categorii de mărfuri moldovenești care afectează semnificativ comerțul bilateral.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, o atenție specială a fost acordată cooperării în domeniul migrației. Chișinăul a atras atenția asupra restricțiilor migraționale cu care se confruntă un număr mare de cetățeni ai Republicii Moldova aflați pe teritoriul Federației Ruse. În context, Ambasadorul Muhametșin a remarcat că autoritățile ruse examinează posibilitățile de ameliorare a situației legate de șederea cetățenilor străini în Federația Rusă.  

La finele întrevederii, interlocutorii au discutat despre evoluțiile din ultima perioadă în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și situației din Zona de Securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:64 %
Vint:6,69 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău