Valentin Naumescu: Asupra Guvernului de la Chișinău are loc un atac concertat finanțat de Moscova pentru răsturnarea puterii

  • 10 Noiembrie 2022 08:39
Valentin Naumescu: Asupra Guvernului de la Chișinău are loc un atac concertat finanțat de Moscova pentru răsturnarea puterii

Asupra Guvernului de la Chișinău are loc un atac concertat finanțat de Moscova pentru răsturnarea puterii. Declarația aparține președintelui think tank-ului Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană din România, Valentin Naumescu și a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„De-o potrivă, pe ambele maluri ale Altanticului, și Statele Unite, și Uniunea Europeană, sunt pe acceași poziție în acest moment, asupra Guvernului pro-european pro-occidental de la Chișinău are loc un atac concertat finanțat de Moscova pentru răsturnarea puterii. Eu aș merge chiar mai departe, nu este vorba doar de aceasta. Curtea Constituțională va analiza acuzațiile de această posibilă infracțiune, dar dacă se dovedesc cred că se poate merge mai departe și se poate lua în considerare chiar și infracțiunea de trădare de țară”, a declarat Valentin Naumescu la TVR MOLDOVA.

Mai mult de atât, președintele think tank-ului Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană din România consideră că Moscova era în căutarea unui om care să deservească intereselor de la Kremlin și se pare că Ilan Șor a corespuns cerințelor.

„Scriam acum câteva luni că Moscova își va căuta noul om în R. Moldova. Se pare că l-au găsit, l-au desemnat. Este vorba despre despre acest lider al partidului aflat în discuție (n. red. Partidul ȘOR). Sigur că Moscova are în continuare pârghii, influențe prin care poate încerca destabilizarea R. Moldova, dar depinde foarte mult de hotărârea autorităților de la Chișinău, de sprijinul pe care R. Moldova îl va primi îmn aceste momente extrem de grele, cruciale aș spune eu pentru statul R. Moldova, din partea UE, din partea SUA și aș adăuga aici, sper că lucrul acesta se simte din ce în ce mai mult la Chișinău, și din partea României” a punctat Valentin Naumescu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău