Valabilitatea licențelor radio eliberate prin concurs va fi extinsă la 25 de ani

  • 05 Iulie 2023 13:17
Valabilitatea licențelor radio eliberate prin concurs va fi extinsă la 25 de ani

Termenul de valabilitate a licențelor radio eliberate prin concurs va fi majorat de la 15 la 25 de ani. De asemenea, va fi posibilă prelungirea licențelor respective, fiind exclusă obligația de a achita taxa de portabilitate. Prevederile se conțin într-un proiect aprobat miercuri de Guvern, transmite IPN.

Potrivit proiectului, spectrul de frecvențe radio cu utilizare civilă va fi gestionat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI). Modificările menționate au fost aprobate de Guvern la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, în scopul diminuării poverii administrative asupra furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice.

„Vom îmbunătăți astfel mediul de afaceri pentru furnizorii de servicii de comunicații electronice, vom stimula investițiile în infrastructură și vom asigura servicii mai calitative și mai accesibile pentru utilizatorii finali”, a declarat vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării.

Prin obținerea statutului de țară candidat la aderarea în Uniunea Europeană, Republica Moldova și-a asumat angajamentul de a dezvolta societatea informațională în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor și de a îmbunătăți calitatea serviciilor în acest domeniu, la prețuri rezonabile.

Proiectul pentru modificarea unor acte normative – fortificarea autorității de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice și sincronizarea termenului de valabilitate a licențelor de utilizare a frecvențelor – urmează să fie examinat și aprobat în Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău