Vadim Krasnoselski | Schimbarea formatului de pacificatori va duce la război

  • 19 Decembrie 2018 09:55
Vadim Krasnoselski | Schimbarea formatului de pacificatori va duce la război

Liderul separatist de la Tiraspol a declarata că modificarea formatului misiunii de pacificatori va duce la război. Declarația a fost făcută în contextul în care la Chișinău se discută despre necesitatea înlocuirii trupelor de pacificatori cu o misiune civilă internațională.

„Pacificatorii ruși și-au demonstrat eficacitatea și că pot asigura pacea pe pământul nostru, aceasta este deja istoria noastră”, a afirmat reprezentantul Tiraspolului, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit presei locale

De asemenea, Vadim Krasnoselski a anunțat că există o colaborare Moscova-Tiraspol prin elaborarea mai multor programe care au fost transmise vicepremierului rus, Dmitri Kozak, responsabil de relațiile Rusiei cu R. Moldova. „Există cooperare (n.r. - Moscova-Tiraspol), ceva o să fie îmbunătățit, o să implementăm ceva nou. 2019 o să arate tot”, a mai spus Krasnoselski. 

Menționăm că Adunarea Generală a ONU a adoptat, în iunie curent, o rezoluție prin care a cerut retragerea trupelor ruse și a munițiilor de pe teritoriul R. Moldova. De asemenea, astfel de solicitări s-au regăsit și în documente adoptate de NATO sau Congresul SUA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău