Vadim Krasnoselski nu crede că este necesar să se întâlnească în decembrie cu Igor Dodon, așa cum anunțase anterior șeful statului

  • 09 Noiembrie 2018 09:30
Vadim Krasnoselski nu crede că este necesar să se întâlnească în decembrie cu Igor Dodon, așa cum anunțase anterior șeful statului

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, nu vede necesitatea de a se întâlni cu Igor Dodon, în decembrie, așa cum declara anterior șeful statului.

Potrivit Infotag, care citează site-ul oficial al liderului de la Tiraspol, despre aceasta Krasnoselski a anunțat la o ședință cu presupusul ministru de externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, care a informat despre situația actuală în procesul de negocieri.

"Reuniunile la nivel înalt sunt justificate doar dacă există o agendă actuală și amplă, care nu este prezentă astăzi. Iar problemele care se află în vizorul formatului "5+2" și care fac obiectul examinării grupurilor de lucru nu intră în competența Președintelui Moldovei, adică discutarea acestora cu el este inoportună. Președintele Moldovei ar trebui să aibă propria sa agendă, diferită de agenda "5+2". Atâta timp cât nu există o asemenea agendă, consider că desfășurarea întâlnirii de dragul ei este inoportună", a explicat Krasnoselski.

El i-a cerut lui Ignatiev "să se concentreze asupra activității grupurilor de lucru, să lucreze cu negociatorii din Moldova, să se concentreze asupra convocării și desfășurării următoarei runde de negocieri în formatul "5+2".

La rândul său, Ignatiev "a constatat dinamica scăzută a progresului în soluționarea problemei privind încetarea cauzelor penale și cea privind soluționarea problemei telecomunicațiilor”.

Ultima data Igor Dodon și Vadim Krasnoselski s-au întâlnit pe 6 septembrie, la Reședința de Stat de la Condrița. Tot atunci șeful statului anunța că următoare întrevedere va avea loc în decembrie. Aceeași dată a fost vehiculată de Igor Dodon și după vizita la Moscova, din perioada 31 octombrie - 01 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău