Vadim Krasnoselski nu crede că este necesar să se întâlnească în decembrie cu Igor Dodon, așa cum anunțase anterior șeful statului

  • 09 Noiembrie 09:30
Vadim Krasnoselski nu crede că este necesar să se întâlnească în decembrie cu Igor Dodon, așa cum anunțase anterior șeful statului

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, nu vede necesitatea de a se întâlni cu Igor Dodon, în decembrie, așa cum declara anterior șeful statului.

Potrivit Infotag, care citează site-ul oficial al liderului de la Tiraspol, despre aceasta Krasnoselski a anunțat la o şedinţă cu presupusul ministru de externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, care a informat despre situaţia actuală în procesul de negocieri.

"Reuniunile la nivel înalt sunt justificate doar dacă există o agendă actuală şi amplă, care nu este prezentă astăzi. Iar problemele care se află în vizorul formatului "5+2" şi care fac obiectul examinării grupurilor de lucru nu intră în competenţa Preşedintelui Moldovei, adică discutarea acestora cu el este inoportună. Preşedintele Moldovei ar trebui să aibă propria sa agendă, diferită de agenda "5+2". Atâta timp cât nu există o asemenea agendă, consider că desfăşurarea întâlnirii de dragul ei este inoportună", a explicat Krasnoselski.

El i-a cerut lui Ignatiev "să se concentreze asupra activităţii grupurilor de lucru, să lucreze cu negociatorii din Moldova, să se concentreze asupra convocării şi desfăşurării următoarei runde de negocieri în formatul "5+2".

La rândul său, Ignatiev "a constatat dinamica scăzută a progresului în soluţionarea problemei privind încetarea cauzelor penale și cea privind soluţionarea problemei telecomunicaţiilor”.

Ultima data Igor Dodon și Vadim Krasnoselski s-au întâlnit pe 6 septembrie, la Reşedinţa de Stat de la Condriţa. Tot atunci șeful statului anunța că următoare întrevedere va avea loc în decembrie. Aceeași dată a fost vehiculată de Igor Dodon și după vizita la Moscova, din perioada 31 octombrie - 01 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
-3 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:2,1 m/s
Joi
4 °C
Vin
-0 °C
Sâm
-0 °C
Dum
-1 °C
Lun
-0 °C

Curs oficial BNM 14 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1610 0.0183
USD 17.0297 0.0283
RON 4.1116 0.0008
UAH 0.6109 0.0019
RUB 0.2514 0.0003
Arhivă Radio Chișinău