Vadim Brînzan, la întrevederea cu reprezentantul BEI, a vorbit despre prioritățile „4D” ale ministerului pentru acest an

  • 17 Iulie 2019 13:25
Vadim Brînzan, la întrevederea cu reprezentantul BEI, a vorbit despre prioritățile „4D” ale ministerului pentru acest an

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții (BEI) în Rep. Moldova, Antonio Castillo.

Subiectul discuției a vizat proiectele finanțate de BEI în vederea susținerii transportului și a infrastructurii, sectoarele de prelucrare agricole și alimentare, precum și întreprinderile mici și mijlocii.

Vadim Brînzan a afirmat că BEI este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai Rep. Moldova în cadrul proiectelor de asistență. El s-a referit și la prioritățile ministerului pentru acest an, pe care le-a numit „4D”: deconspirare, demonopolizare, deetatizare și dezvoltare.

La rândul său, Antonio Castillo a dat asigurări privind continuitatea proiectelor deja lansate în domeniul economic, sectorul energetic, infrastructură, menționând despre necesitatea creării unor noi viziuni strategice în aceste domenii.

De la începutul activității sale în Rep. Moldova în 2007, Banca Europeană de Investiții a lansat 13 proiecte cu un volum de împrumut total de 586 de milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău