Vaccinul de la BionTech-Pfizer în doze pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, disponibil în UE din 13 decembrie

  • 01 Decembrie 2021 16:59
Vaccinul de la BionTech-Pfizer în doze pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, disponibil în UE din 13 decembrie

Uniunea Europeană (UE) va dispune începând din 13 decembrie de vaccinuri adaptate pentru copii, care au fost deja aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), a anunțat miercuri președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, citată de agențiile EFE și AFP, potrivit Agerpres.

"Am vorbit cu compania BionTech-Pfizer și veștile sunt bune. Pot accelera producția iar vaccinurile pentru copii vor fi disponibile din data de 13 decembrie", a anunțat Von der Leyen la o conferință de presă.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a sprijinit săptămâna trecută extinderea actualei licențe europene companiilor farmaceutice Pfizer și BioNTech pentru utilizarea vaccinului lor împotriva COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, deși într-o doză mai mică decât cea administrată copiilor de peste 12 ani.

Vaccinul va fi administrat în două doze, la interval de trei săptămâni între prima și a doua doză, notează agenția într-un comunicat, în care evidențiază avantajele vaccinării cu Pfizer a copiilor din această categorie de vârstă pentru a depăși riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19.

Ursula von der Leyen s-a declarat totodată favorabilă ca în cadrul UE să aibă loc "o discuție" privind vaccinarea obligatorie, ca răspuns la o întrebare cu privire la evoluția pandemiei și apariției noii variantei Omicron.

Potrivit președintei CE, "comunitatea științifică va avea nevoie de aproximativ 100 de zile pentru a adapta răspunsul vaccinurilor la noua variantă", a coronavirusului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău