Vaccinul anti-COVID a primit NUME și va fi produs non-profit. Acord între Oxford și gigantul AstraZeneca

  • 30 Aprilie 2020 14:39
Vaccinul anti-COVID a primit NUME și va fi produs non-profit. Acord între Oxford și gigantul AstraZeneca

AstraZeneca este compania care ar putea produce vaccinul anti-coronavirus. Gigantul farma a ajuns la un acord cu Universitatea Oxford privind producerea vaccinului, dacă acesta va trece și de ultimele teste de eficiență și siguranță. Testele pe oameni au început săptămâna trecută și s-ar putea finaliza în cursul verii.

Potrivit Daily Mail, acordul dintre AstraZeneca și Oxford University prevede ca vaccinul să fie distribuit în regim non-profit. Practic, costul final al vaccinului va acoperi doar costurile de producție și distribuție, transmite mediafax.
 
Dezvoltarea unui vaccin eficient în doar câteva luni ar însemna o adevărată revoluție științifică, dat fiind că în mod normal dezoltarea unor vaccinuri poate dura și un deceniu.
 
În acest moment, câteva zeci de variante de vaccin sunt "în lucru" în toată lumea, dar cel dezvoltat de cercetătorii de la Oxford pare să fie în pole position.
 
"Vrem să fim siguri că vaccinul va putea fi produs la scară largă și distribuit tuturor oamenilor, în cazul în care el va fi eficient. Avem nevoie de un partener care să se ocupe de producție, dat fiind că actuala capacitate nu este cea optimă. Parteneriatul cu AstraZeneca va îmbunătăți considerabil această capacitate", a spus Sir John Bell, profesor al Oxford University.
 
Secretarul pe Sănătate din guvernul Boris Johnson, Matt Hancock, a notat și el că: "Vaccinul de la Oxford este unul dintre cele mai avansate din lume".
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău