Vaccinarea și respectarea normelor anti-Covid-19 deschid călătoriile moldovenilor peste hotare

  • 20 Mai 2021 08:24
Vaccinarea și respectarea normelor anti-Covid-19 deschid călătoriile moldovenilor peste hotare

Reuniunea ambasadorilor UE la Bruxelles a luat ieri, 19 mai, decizia de a propune facilitarea călătoriilor turistice din afara blocului pentru turiștii vaccinați complet împotriva COVID-19, relatează IPN.

USAtoday scrie despre pasul Uniunii Europene, menționâd că ambasadorii au acceptat și facilitarea criteriilor pentru ca țările să fie considerate sigure, din care pot veni turiști. „Relaxarea restricțiilor a fost propusă la începutul lunii de către Comisia Europeană, care a stipulat că accesul în UE trebuie permis tuturor care dispun de o vaccinare completă cu serurile accreditate în comunitate”.

În acest sens, vaccinurile autorizate de Agenția Medicală Europeană (AME) includ Pfizer, Moderna,AstraZeneca și Johnson& Johnson. Totodată, AME nu a aprobat vreun vaccin din Rusia sau China, dar e în curs de examinare a vaccinului Sputnik V. Media scrie că decidenții de la Bruxelles s-au pronunțat pentru ca țările să hotărască în mod individual intrarea în UE a celor imunizați cu vacinnuri aprobate de OMS, care include și serul chinez Sinopharm.

Britanicii sunt la un pas de a fi bineveniți la odihnă în Europa, notează sky news: schema emisă de ambasadori se va pune în aplicare dacă va primi undă verde din partea miniștrilor din statele-membre, decizia așteptându-se cât de curând. Chiar dacă se pronostichează că totul se va face rapid, purtătorul de cuvânt al CE încă nu a numit data de când se vor pune în aplicare relaxările.

În ajunul deciziei ambasadorilor UE la Bruxelles, IPN a prezentat poziția Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) privitor la călătoriile cetățenilor moldoveni în spațiul european, care deja trebuie corelată la noile circumstanțe în curs de creare în țările comunitare.

 



Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău