Vaccinarea obligatorie a copiilor, examinată de Curtea Constituțională

  • 22 Ianuarie 2013 14:04
Vaccinarea obligatorie a copiilor, examinată de Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a examinat, marți, 22 ianuarie, și urmează să se pronunțe asupra sesizării avocatului Parlamentar, Anatolie Munteanu, referitoare la vaccinarea obligatorie a copiilor.

Anatolie Munteanu solicită modificarea legislației care îi obligă pe părinți să prezinte certificate de vaccinare la înmatricularea în școli și grădinițe, dar și în tabere de odihnă. Potrivit Centrului pentru Drepturile Omului, vaccinarea obligatorie ar fi o măsură discriminatorie și ar îngrădi dreptul la educație.

Avocatul parlamentar al copiilor, Tamara Plămădeală, a declarat pentru Radio Chișinău că sesizarea la Curtea Constituțională a fost depusă ca urmare a peste 1000 de semnături ale părinților, înregistrate la Centrul pentru Drepturile Omului.  În opinia avocatuților parlamentari, vaccinarea ar trebui să aibă doar caracter de recomandare.

Anterior, ministrul Sănătății Andrei Usatâi afirmase că, în mod normal, copii care nu sunt vaccinați nu ar trebui admiși în instituții de învățământ, pentru a nu pune în pericol sănătatea altor copii.

Aproximativ 5 la sută dintre copiii din Republica Moldova nu sunt vaccinați în conformitate cu Programul Național de Imunizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău