Vaccinare accelerată în Ucraina pe fondul restricțiilor antiepidemice

  • 27 Octombrie 2021 14:56
Vaccinare accelerată în Ucraina pe fondul restricțiilor antiepidemice

Ucraina a anunțat miercuri un record de vaccinări anti-COVID-19 în 24 de ore, stabilit în urma presiunii exercitate de autoritățile de la Kiev, care au introdus restricții suplimentare în regiunile afectate de un nou val al pandemiei de coronavirus, informează AFP, citat de Agerpres.

În total, 291.293 de persoane au fost vaccinate marți, cel mai mare număr de la începutul campaniei de imunizare din februarie, iar pe parcursul ultimelor șapte zile peste 1,6 milioane de ucraineni au primit o doză a unui vaccin anti-COVID-19, comparativ cu cei 906.000 de rezidenți vaccinați în săptămâna precedentă, potrivit statisticilor oficiale.

Deși trei vaccinuri - Comirnaty (Pfizer-BioNTech), AstraZeneca și serul chinezesc Coronavac - sunt disponibile în această fostă republică sovietică, mulți dintre ucraineni ezită în continuare să se vaccineze.

Până miercuri, aproape 25% din populația țării a primit cel puțin o doză de vaccin și aproape 19% a fost vaccinată cu schemă completă, a anunțat Facultatea de Economie din Kiev.

Autoritățile publice ucrainene au luat măsuri suplimentare, în contextul în care această țară a înregistrat marți 734 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, un record de la apariția noului coronavirus în Ucraina.

Guvernul de la Kiev a impus săptămâna trecută restricții sanitare în cele mai afectate opt regiuni ale țării. Ele includ, în special, folosirea unui pașaport sanitar care permite accesul în numeroase spații publice.

Alte șapte regiuni vor fi adăugate sâmbătă pe acea "listă roșie", a anunțat guvernul ucrainean.

La Kiev, primarul Vitali Kliciko a avertizat miercuri în privința absenței paturilor în spitale pentru persoanele bolnave.

"Astăzi, aproape 66% din paturile echipate cu oxigen sunt ocupate. Riscăm să ajungem să nu mai avem paturi libere în curând, ținând cont de viteza actuală de propagare a virusului", a anunțat el pe Facebook.

În Spitalul Nr.4 din Kiev, dintre cei 450 de bolnavi de COVID-19, "doar între 3% și 4%" au fost vaccinați, a anunțat directoarea clinicii, Tetiana Mostepan, într-o înregistrare video publicată pe site-ul primăriei locale

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău