Vacanțele în Europa se vor relua în iulie. Anunț de la cea mai mare agenție de turism europeană

  • 13 Mai 2020 13:32
Vacanțele în Europa se vor relua în iulie. Anunț de la cea mai mare agenție de turism europeană

Turismul va reveni cel mai târziu în 2022 la nivelul înregistrat înaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus, estimează directorul general al celui mai mare turoperator european. Tot el spune că vacanțele europene se vor relua în iulie, scrie Agerpres și digi24, preluând Reuters.

"Cred că în 2022, cel mai târziu, vom vederea o redresare completă a turismului", a dat asigurări Fritz Joussen, șeful TUI, cel mai mare turoperator european.

Anterior, TUI anunțase că a fost nevoit să scadă costurile, pentru a face față efectelor epidemiei, iar Joussen a declarat că în viitor firma va fi flexibilă în privința deținerii de active.

TUI va continua să aibă propria sa afacere în domeniul aerian, dar configurația ar putea fi diferită în viitor, compania analizând dacă ar trebui să dețină sau să ia în leasing aeronave, în plus față de câte companii aeriene operează acum, a explicat șeful TUI. 

"Vânzarea tuturor companiilor aeriene cred că probabil nu ar fi realistă. În urmă cu trei ani aveam șase companii aeriene, acum avem trei. Este bine să avem trei? Acestea sunt întrebările pe care trebuie să de dezbatem", a afirmat Fritz Joussen.

Conform unui document consultat de AFP, Comisia Europeană se pregătește să prezinte miercuri recomandările destinate să salveze sezonul turistic estival, prin stimularea statelor membre să redeschidă progresiv frontierele interioare pe care le-au închis.

Conform acestui document, Executivul comunitar insistă asupra necesității ca redeschiderea să se facă în mod "concertat", "cât mai armonios posibil" și "non-discriminatoriu".

Acestea sunt simple recomandări din partea Comisiei Europene, deoarece este la latitudinea statelor să decidă ridicarea controalelor și a restricțiilor introduse pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Potrivit AFP, Bruxelles-ul susține că, atunci când țările sunt într-o situație epidemiologică comparabilă și au adoptat aceleași măsuri preventive, ele trebuie să fie tratate în același mod. De exemplu, dacă Austria decide să își deschidă frontierele cu Germania, ea trebuie să facă același lucru și pentru frontierele cu Cehia, dacă această țară este într-o situație comparabilă cu Germania. La fel, când o țară deschide își frontierele cu o altă țară ea trebuie să facă acest lucru pentru toți locuitorii acelei țări, indiferent dacă au sau nu naționalitatea acelui stat.

Comisia Europeană va recomanda țărilor membre să ia deciziile pe baza unei evaluări a situației sanitare din fiecare țară și să comunice între ele.

Această restabilire a liberei circulații în cadrul spațiului Schengen este crucială pentru turismul european, un sector responsabil pentru 10% din Produsul Intern Brut și asigură locuri de muncă pentru aproape 12% din totalul persoanelor angajate în UE. În unele state din sudul Europei, precum Grecia, Italia, Spania și Portugalia, această proporție este chiar mai mare și dacă turiștii nu vin în vacanță, situația economică a acestor țări s-ar putea agrava.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
4,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
8
Tue
8
Wed
8
Arhivă Radio Chișinău